donderdag 19 juni 2014

De negen mooiste clubnamen in Amerika

Washington Redskins is een beledigende naam. Tenminste, dat was het ten tijden van oprichting in 1932, zo besloot het Patenten- en merkenbureau in de Verenigde Staten gisteren. Het is dus heel goed mogelijk, maar niet verplicht, dat Redskins na 82 jaar de naam van de ploeg wijzigt. Geen zorgen, er zijn nog voldoende andere mooie clubnamen aan de andere kant van de oceaan. Dit zijn de negen mooiste.


9. Wilmington Hammerheads, USL Pro, Voetbal
Op het derde niveau in het Amerikaanse voetbal, de topklasse dus, spelen de Hammerheads. Vrij vertaald hebben we dus te maken met de Mokerslagen uit Wilmington. Hoewel de club zich zelf identificeert met de hamerkop-haai, ook geen onlogische gedachte. Bij Hammerheads speelt de tot Belg genaturaliseerde Braziliaan Mickael Luis Oliveira Barroso in de spits.

Website: http://www.wilmingtonhammerheads.com

8. Hamilton Tiger-Cats, CFL, Football
Een Tiger-Cat is niet echt iets. De naam Tiger-Cats is namelijk een samenvoeging van de gefuseerde clubs Hamilton Tigers en, het al even mooi genaamde, Hamilton Flying Wildcats. Wel zo makkelijk voor de herkenbaarheid. Ook de stadionnaam van Tiger-Cats mag er wezen, vanaf komend seizoen speelt de club op het Tim Hortons Field, waarom voor traditie gaan als je de naam immers kunt verkopen aan iemand die Tim Hortons heet. Om het nog mooier te maken moeten we toch ook de regio waarin de club speelt noemen: de Golden Horseshoe Region, ofwel de gouden paardenhoef.

Website: http://www.ticats.ca/

7. AIFL Ghostchasers, IFL, Football
AIFL Ghostriders hadden geen thuisveld. De ploeg werd als 'eeuwige uitploeg'opgericht in 2006 om in de tweede American Football zaaldivisie te spelen. Carolina Ghostriders hield het na vijftien nederlagen op rij namelijk van de ene op de andere dag voor gezien en hief zichzelf op als club. De Ghostchasers misten daarom ook de eerste vier weken van het seizoen 2006. Na een jaar en vijf nederlagen was het dan ook weer genoeg geweest en hielden de Ghostchasers alweer op te bestaan.

Website: geen

6. Iowa Barnstormers, AFL, Football
Ken je die stuntvliegers die je in veel oude Amerikaanse films (ongeveer tot 1960) ziet. Mannen die over de vleugels lopen, salto's en loopings maken en, jawel, door de openstaande deuren van een hooischuur naar binnen en naar buiten vliegen. Barnstormers had dan ook misschien beter af geweest als het een showteam a la Harlem Globetrotters was geworden. Anderzijds biedt de hoogste afdeling van het Indoor American Football ook voldoende spektakel.

Website: http://www.theiowabarnstormers.com/

5. Ventura Black Widows, IWFL, Football
De Zwarte Weduwen uit Ventura spelen in de onafhankelijke dames American Football competitie. Tenminste, dat gaan ze vanaf 2014 doen. Daarvoor hebben ze wel enige jaren de tijd genomen want voldoende zwarte weduwen vinden doe je niet zomaar. In het jaar van oprichting speelde het team twee wedstrijden, een 36-0 nederlaag en een 48-0 nederlaag sinds die tijd, zo'n vierenhalf jaar dus, is de ploeg opzoek naar nieuwe speelsters om een representatief team op de been te brengen. In de tussentijd zijn de Black Widows ook al een paar keer van competitie veranderd. De club heeft geen stadion op dit moment en voorzitter Ahmad Newton neemt ook de honneurs als hoofdcoach waar.

Website: http://www.blackwidowsfootball.com/

4. Columbus Cottonmouths, SPHL, IJshockey
Columbus Cottonmouths bemoeit zich met ijshockey sinds 1996, het jaar waarin ook die andere club met die geweldige naam toetrad, de Macon Whoopee. Met de komst van Cottonmouths en Whoopee werd gelijk maar een volledig nieuwe league opgericht waarin ook een aantal reeds bestaande teams toetraden, de Central Hockey League.Tegenwoordig speelt Cottonmouths in een andere nieuwe competitie de Southern Professional Hockey League, die sinds 2004 bestaat. Het team vierde in de nog jonge geschiedenis al vijf kampioenschappen.

Website: http://cottonmouths.pointstreaksites.com/view/cottonmouths

3. Pensacola Blue Wahoos, SLB, Honkbal
Pensacola Blue Wahoos is een opleidingsteam in het Amerikaanse honkbal. De ploeg is gelieerd aan Major League team Cincinnati Reds. Ook is het team al talloze keren van naam veranderd. Na de witte sokken periode bestaande uit Charleston White Sox, Savannah White Sox, Lynchburg White Sox, Evansville White Sox en Columbus White Sox volgde Columbus Astros, Columbus Mudcats en tot slot Carolina Mudcats om sinds 2012 de naam Blue Wahoos aan te nemen. De Blauwe Makrelen in het Nederlands.

Website: http://www.milb.com/index.jsp?sid=t4124

2. Memphis Chicks, SLB, Honkbal
Voor de ploeg uit Tennessee is het maar goed dat in 1997 de stekker er na 93 jaar werd uitgetrokken. Chicks was namelijk de afkorting van Chickasaws, een stam indianen. De eerste jaren had het team twee andere hele fijne namen. Bij oprichting in 1901 ging de ploeg door het leven als Memphis Egypthians. In 1909 veranderde de leiding de naam in Memphis Turtles, compleet met groene outfits, om tenslotte vanaf 1912 de Memphis Chickasaws te heten. Tussen 1960 en 1978 verdween de ploeg van de sportkaart. Bij terugkeer werd het team omgedoopt in Memphis Chicks, waarschijnlijk omdat iemand veertig jaar geleden al zag aankomen dat de naam ooit problemen kon opleveren.

Website: geen

1. Seattle Rainmakers, MLU, Ultimate
Om te beginnen spelen de Rainmakers een geweldige sport, Ultimate. Dit is een soort kruising tussen American Football, qua veld, en gewoon voetbal, qua regels, maar dan gespeeld met een frisbee. De bedoeling is in 7 tegen 7 of 5 tegen 5 van endzone naar endzone te frisbeeën zonder te lopen met de schijf. Bovendien is er een schotklok, binnen tien seconden moet de pass gegeven worden. De Rainmakers spelen het spel professioneel sinds 2013. Een rainmaker is trouwens die vervelende collega die meer contracten afsluit dan jij, die knul met die iets te vlotte babbel die jou daarmee zonder dat je er veel tegen kunt doen in een slecht daglicht zet.

Website: http://seattle.rainmakers.mlultimate.com/

3 opmerkingen:

  1. […] Sportpreview een vervolg op het Amerikaanse clubnamenartikel. Maanden geleden brachten wij je de negen mooiste in alle sporten. Dit keer gaan we voor het eerst sportspeciefiek te werk. En waar kunnen we beter […]

    BeantwoordenVerwijderen
  2. […] de algemene lijst, de specifieke voetballijst en de honkballijst is het nu de beurt aan basketbal. Wij zwoegden […]

    BeantwoordenVerwijderen