zondag 14 september 2014

Deze negen renners moeten naar het wk wielrennen

Terwijl in Spanje de laatste tijdritkilometers voorbij trekken en het bericht dat Dylan van Baarle de Ronde van Groot-Brittannië wint Nederland bereikt houdt één vraag de Nederlandse wielerliefhebber bezig: wie maakt ons wereldkampioen in Ponferrada? Het is inmiddels al 29 jaar later sinds Joop Zoetemelk als laatste landgenoot de trui aantrok.

Dat Dylan van Baarle juist nu zijn eerste aansprekendeoverwinning als profrenner boekt is de directe aanleiding voor dit artikel. De jonge Van Baarle (22) belichaamt de keuze waar bondscoach Johan Lammerts voor staat. Moet de keuzeheer de jonge honden in vorm een kans geven of moet hij juist toch kiezen voor ervaren coureurs. Daarbij werkt het niet in zijn voordeel dat een wielerkoers zelden is te voorspellen op basis van resultaten uit het verleden. Het WK, omdat het jaarlijks over een ander parcours wordt verreden, nog in het minst.

Omdat Nederland een ongekend succesvol wielerjaar achter de rug heeft mag het negen renners naar Spanje afvaardigen. Zes daarvan werden door Lammerts al eind juli aangewezen. Bauke Mollema, Tom-Jelte Slagter, Wilco Kelderman, Wout Poels, Tom Dumoulin en Pieter Weening. Van dit zestal is Tom Dumoulin in de beste vorm. De Limburger mistte op een haar na de eindzege in de Tour of Alberta en werd nipt verslagen in de GP Quebec. Als dit zestal het beste is wat Nederland te bieden heeft moet Dumoulin binnen de groep een status aparte krijgen

Lees het hele artikel in MyJour voor slechts 1 MY hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten