dinsdag 9 september 2014

Het beste en het slechtste van Tsjechië-Nederland

Het tijdperk 'Hiddink II' biedt vooralsnog weinig vuurwerk. Na Italië uit was nu ook de uit beurt in Tsjechië er niet één om bij te watertanden. En er werd nog verloren ook, zij het in de laatste minuut door een ongelukkige samenloop van omstandigheden (2-1). Zoals gebruikelijk bij interlands van het Nederlands elftal koos Sportpreview de beste en de slechtste acteur in de arena. Puur op gevoel, zonder statistische onderbouwing.

Beste Nederlander: Memphis Depay



Het zegt iets over de staat van Oranje als de jongste en minst 'gecapte' speler het elftal op sleeptouw moet nemen. Dat het Memphis Depay (20) dan ook niet geheel lukte om de ploeg de juiste kant op te duwen is hem vergeven. De Sliedrechtenaar stak in ieder geval met kop en schouders boven zijn ploeggenoten uit. Alle dreiging ontstond in zijn hoofd en vaak deden de voeten wat hij bedacht. In de tweede helft werd Depay nog vaker gezocht, terwijl toen ook Luciano Narsingh in het veld was gekomen om op de rechtervleugel te spelen. Depay is echter nog te jong om, zoals hij dat in de eredivisie wel kan, wedstrijden eigenhandig te beslissen. Oranje kon daarom de zege niet over de streep trekken.

Slechtste Nederlander: Guus Hiddink



De oude meester is tot op heden, ook al gaat het pas om twee duels, niet lekker bezig als bondscoach. De verliespartij in de wedstrijd tegen Italië had als incident afgedaan kunnen worden als vanavond tegen Tsjechië naar behoren was gepresteerd. Het liep echter anders. Hiddink stapte al voor aanvang van de wedstrijd van zijn geloof af. Het 5-3-2 systeem dat door Hiddink lichtelijk belachelijk werd gemaakt bij zijn aantreden werd bij Tsjechië-Nederland alweer in erehersteld. Om vervolgens binnen veertig minuten weer om te draaien naar 4-3-3. Voorals nog ziet het geheel er niet erg vastberaden uit. Dat ook nog eens twee keer verloren is onderstreept die gedachte. Hiddink is daarin van grotere invloed dan hij het publiek wil doen geloven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten