donderdag 18 september 2014

Hoe moet het verder met ‘The Reem’?

Nog geen vijf jaar terug was Alistair Overeem de man die de K1 en de MMA leek te gaan domineren. Hij was een multi-talent en zijn opmars leek niet te stoppen. Maar waar is die superster van toen nu?

Van huis uit is Alistair Overeem een MMA-vechter. In 2007 werd hij de eerste Nederlandse kampioen bij de Amerikaanse MMA-organisatie Strikeforce. Vanwege zijn goede kickbokskwaliteiten en de grote populariteit van K1 besloot hij de overstap te maken. Waar hij in 2009 nog in de halve finale van de K1 Grand-Prix strandde door toedoen van Badr Hari, een jaar later werd hij al gekroond tot winnaar van de K1 Grand Prix door in de finale Peter Aerts te verslaan. Hij had inmiddels al een invitatie op zak van de UFC, waar het grote geld te verdienen valt. Hij hield deze echter af, totdat hij in 2011 de kans kreeg om het op te nemen tegen oud UFC-kampioen en huidige WWE kampioen Brock Lesnar. Het was een verpleterrende entree in de UFC, want de scheidsrechter staakte de partij na iets meer dan twee minuten, omdat Lesnar zich niet meer kon verweren. Overeem was klaar om te strijden voor de UFC Zwaargewicht titel. Helaas kwam er een kink in de kabel. Overeem werd positief getest met een te hoge testosteron-waarde. Dit kwam overigens niet als donderslag bij heldere hemel, want Overeem werd al vaker beticht van het gebruik van doping.

Dit bleek de grote ommekeer in zijn carriere. Hij kreeg een schorsing van negen maanden. Na deze schorsing kwam hij terug in de UFC, maar maakte geen schijn van kans tegen de Braziliaan Antonio Silva. Begin dit jaar bleek Alistair Overeem zijn comeback te maken met winst tegen oud-kampioen Frank Mir, echter begin deze maand werd pijnlijk duidelijk dat de carriere van Overeem wellicht zijn beste tijd heeft gehad. Overeem verloor kansloos van de Amerikaan Ben Rothwell, een sterke opponent, maar absoluut geen hoogvlieger. Hierdoor heeft Overeem nu drie van zijn vier partijen verloren na zijn schorsing. Er zijn genoeg mensen die met een beschuldigende vinger naar hem wijzen en zeggen dat hij zonder doping niet kan winnen.

Hoe moet het nu verder met Overeem nu zijn kans op een titelgevecht bij de UFC voorgoed verkeken lijkt. In december neemt hij het op tegen Stefan Struve, mocht dit ook uitdraaien op een verliespartij, dan lijkt zijn MMA-carriere niet meer te redden. Wellicht dat hij weer terug kan naar de K1, echter is de populariteit van deze klasse op zijn retour. Als profbokser lijkt hij niet geschikt, omdat in het verleden is gebleken dat zijn verdediging (toch één van de belangrijkste aspecten) niet optimaal is.
Misschien zou hij niet misstaan in de wereld van het Pro Wrestling. In het verleden zijn al vechters overstapt van MMA naar Sports Entertainment. Oud UFC-kampioen Rampage Jackson maakte recent zijn opwachting bij TNA. Het bekendste voorbeeld is natuurlijk Brock Lesnar, de huidige WWE Kampioen en Overeem’s eerste opponent in de UFC.
Overeem heeft charisma en heeft in het verleden bewezen dat hij promo’s kan leveren voor gevechten. Tevens zou zijn vechtsstijl met enkele aanpassingen niet misstaan in een worstelring en als pro-wrestler zou hij met zijn 34 jaar nog vele jaren meekunnen.

Alistair Overeem als eerste Nederlander in de WWE? Ik zou er niet eens gek van opkijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten