dinsdag 2 september 2014

Van Ginkel treft een Milan zonder druk, maar met mogelijkheden

Op de valreep van de transferperiode werd de Serie A wederom een Nederlander rijker. Maar waar landgenoten Stefan de Vrij (Lazio) en Jonathan de Guzman (Napoli) een mooie stap omhoog zetten, is het uitstapje van Marco van Ginkel naar grootmacht Milan vooral een noodverbandje voor alle betrokken partijen, uitlener Chelsea inbegrepen.

Voor wie de transferpolitiek van Milan van nabij volgt komt deze stap allerminst als een verrassing. Over directeur Adriano Galliani doet niet voor niets de grap de ronde dat hij in woede ontsteekt als hij ontdekt dat een bepaalde speler niet te huur is omdat deze transfervrij blijkt te zijn. Dat is trouwens de andere favoriete categorie van de kale bestuurder, die deze zomer liefst vier spelers voor nul euro vastlegde.

Echter vormt Van Ginkel wel een uitzondering op de regel. De geboren Amersfoorter wordt namelijk zonder de gebruikelijke optie tot koop gehuurd door de Milanezen. Het legt pijnlijk bloot hoe de kaarten liggen. Want waarom anders leent een gevestigde topclub een jong talent, puur om hem meer kansen op speeltijd te bieden? Het blijft gissen naar de reden, maar dat men in de stad van de Madonnina gecharmeerd is van de kwaliteiten van de veelzijdige middenvelder lijkt wel duidelijk.

Lees de rest van dit artikel voor 1 credit in MyJour. Wie zich aanmeldt op MyJour ontvangt gratis 25 credits en leest onder meer dit stuk dus gratis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten