vrijdag 5 september 2014

Wouters Weekendvisie: Berlusconi is back in business

Hey Lionel!

 

Allemaal leuk en aardig dat interlandvoetbal, maar of het nu vriendschappelijk of om kwalificatie gaat: het voelt eigenlijk alleen maar aan als een hinderlijke knik in het nog verse seizoen. Juist nu we 2 september achter de rug hebben wil je al die gloednieuwe ploegen ook vol gas over de zoden zien razen, maar in plaats daarvan zit je naar wat oeverloos geschuif tussen twee gelegenheidselftallen te kijken.

 

Nee, dan gebeurde er in de heuvels rondom Varese, Lombardije, iets dat nog vele malen opwindender is. En dat al voor de derde vrijdag op rij. Milanello kreeg namelijk weer hoog bezoek. Terwijl ook bij Milan de nodigde grote en minder grote namen ontbraken vanwege verplichtingen met hun land, had het de grote baas behaagd om toch weer in zijn helicopter te stappen. Bestemming: één van de voetbalvelden op het historische trainingscomplex, waar behalve de tot Audi-park omgedoopte parkeerplaats bijna alles al vijftig jaar hetzelfde is gebleven. Niet dat eigenaar Silvio Berlusconi niet genoeg geld heeft voor een verbouwing; hij heeft er gewoon bewust voor gekozen om niet aan de oorspronkelijke, unieke sfeer te tornen.

 

De multimiljardair sprak ook niet toevallig in dergelijke termen over de omgeving die hij aantrof. Opvallend veel tevreden gezichten, vol van hernieuwd vertrouwen in goede prestaties. Over vorig seizoen spreekt niemand meer. En zeker Berlusconi niet, al was het maar omdat hij gedurende de gehele jaargang geen moment zijn gezicht liet zien, zowel niet bij wedstrijden als op Milanello. En dus smaakt trainer Filippo Inzaghi nu al drie keer op rij het genoegen dat zijn voorganger Clarence Seedorf wel meermaals werd beloofd, maar toen telkens weer om een andere reden werd uit- en dus afgesteld.

 

'Het is te merken dat de sfeer rondom de ploeg totaal is veranderd', was de enige tekst van de erevoorzitter die nog enigszins aan die periode refereerde. Onmiskenbaar een teken van het nieuwe elan, van het enthousiasme dat bij de - volgens eigen tellingen - meest succesvolle club ooit ter wereld is teruggekeerd. Prima dat mensen tevreden zijn met aankopen als Alex, Diego Lopez en Fernando Torres, maar Berlusconi is ontegenzeggelijk de enige echte top player.

 

Je begrijpt dat mijn weekend dus al niet meer stuk kan, maar als ik een verlanglijstje zou mogen inleveren, dan staat daarop in elk geval het volgende:

- Ferrari profiteert eindelijk eens van het gesodemieter tussen Nico Rosberg en Lewis Hamilton en waar kan dit beter dan in de thuis-Grand Prix op het Autodromo van Monza?

- Novak Djokovic en Roger Federer trakteren de tennisfans op een ware thriller in de finale van de US Open, bij voorkeur met een vijfde set die in 10-8 eindigt of iets in die buurt, om het even voor wie.

- Robert Gesink snoert nog maar weer een paar monden met een sterk drieluik in de bergen van Asturië en staat op de tweede rustdag comfortabel in de top tien van de Ronde van Spanje.

 

Ik wens je weer alle goeds dit weekend!

Wouter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten